CFGM

Si no tens la ESO…

Per cursar un Cicle Formatiu de Grau Mitjà és necessari tenir el títol d’Educació Secundaria Obligatòria, haver superat la prova d’accés o bé un títol superior. Per realitzar la prova d’accés has de complir 17 anys durant l’any en què es realitza la prova.

Pel que fa a l’estructura de la prova, consta de tres parts:cfgm

– Part comunicativa i social: comprèn les matèries de competència en llengua catalana, competència en llengua castellana, competència en llengua estrangera (anglès o francès) i competència social i ciutadana.

– Part científica i tecnològica: comprèn les matèries de competència d’interacció amb el món físic i de competència en tecnologia.

– Part matemàtica: comprèn la matèria de competència matemàtica.

El temps de realització és de quatre hores distribuïdes en dos blocs temporals. En el primer bloc, la competència en llengua catalana i llengua castellana, la de llengua estrangera i la social i ciutadana. En el segon bloc, la competència matemàtica, la d’interacció amb el món físic i la de tecnologies.

Existeix tot un sistema de qualificacions i convalidacions segons els estudis anteriors que hagis realitzat que pots consultar al web de l’Associació d’Estudiants de l’Hospitalet: www.aelh.cat

 

Si tens la ESO o desprès de fer la prova…

Els estudis de CFGM són de tipus teoricopràctics i estan orientats a l’adquisició de competències per a exercir una professió. Els cicles poden durar un o dos anys, depenent del tipus. Al finalitzar, obtindràs el títol de tècnic/a.

Actualment existeixen més de 60 cicles diferents repartits en 24 famílies professionals.

 

LINKS

– Llistat de CFGM que s’imparteixen a Catalunya

– Infomació sobre proves d’accés a CFG Superior

Informació sobre proves d’accés a CFG Mitjà

 

QUE VOLS FER ARA?

Batxillerat

CFGS (mitjançant prova d’accés o curs pont)